Tutustu meihin

Eläköön iloinen, leikkivä, tutkiva ja oppiva lapsi!

Päiväkoti Kaarnalaiva on 40-paikkainen päiväkoti Oulun Lintulassa. Tarjoamme laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta pienessä kodinomaisessa yksikössä, jossa jokainen aikuinen tuntee jokaisen lapsen.

Toimintamme perustuu kunkin lapsen yksilöllisen kasvun ja kehityksen tukemiseen, henkilökohtaisten taipumusten ja mieltymysten huomioimiseen sekä vahvaan yhteistyöhön perheiden kanssa. Henkilökuntamme on osaavaa, sitoutunutta ja teemme työtä täydellä sydämellä – lapsen etu edellä.

Kaarnalaivan sijaitsee keskeisellä paikalla Lintulassa, noin kolmen kilometrin päässä Oulun keskustasta. Meille on helppo kulkea myös Höyhtyältä, Nokelasta, Mäntylästä, Hiirosesta ja Kaukovainiolta. Moottoritielle on helppo yhteys.

Päiväkodissamme on kolme ryhmää, joiden sisällä toimimme pienryhmissä:

Seilorit: 0–2-vuotiaat
Puosut: 2–4-vuotiaat
Kipparit: 4–6-vuotiaat

Aukioloaikamme arkisin pääsääntöisesti 7.30–17.00 (tarvittaessa aikaisemmin).
 
Kaarnalaivassa työskentelee varhaiskasvatuslain mukaisen kelpoisuuden omaavia varhaiskasvatuksen opettajia ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajia sekä päiväkotiavustaja, joka vastaa siivouksesta ja ruokahuollosta. Päiväkodin ruoka on maukasta kotiruokaa, ruokatoimittajana Kauppurin Lounas. Alueen varhaiserityisopettaja (veo) käy säännöllisesti Kaarnalaivassa. Kaarnalaiva on liittynyt 1.8.2021 alkaen osaksi Satusiipi Päiväkoteja, Satusiiven ja Runokerän pikkusisareksi.

Meille tärkeää

Pyrimme luomaan kodinomaisen, avoimen ja sallivan sekä lapsilähtöisen ilmapiirin, jossa lapsen on hyvä olla. Mottomme on: ”Eläköön iloinen, leikkivä, tutkiva ja oppiva lapsi!”

Haluamme tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja kasvamista ihmisenä ja siksi painotammekin toiminnassamme monipuolisuutta varhaiskasvatuksen sisältöalueet tasapuolisesti huomioiden. Kaarnalaivan arkea rytmittävät jumppatunnit, lapsijooga, laulu- ja musiikkituokiot, loruhetket, kädentaitojen puuhat, tiedekokeilut, draama ja omat esitykset, retket luontoon ja lähiympäristöön, kestävän kehityksen teemat sekä erilaisiin kulttuuritapahtumiin osallistuminen. Lukeminen, leikki ja laulu kuuluvat jokaiseen päivään.

Haluamme toiminnassamme tukea monipuolista ja pitkäkestoista leikkiä ja tarjota sille aikaa ja hyvät edellytykset. Päiväkotimme vahvuutena on pieni koko. Toimimme kolmessa ryhmässä, mutta ryhmät ovat päivittäin myös yhdessä esimerkiksi ruokailutilanteissa sekä aikaisin aamulla ja myöhään iltapäivällä. Kaarnalaivassa jokainen lapsi tunteekin jokaisen aikuisen ja toisin päin. Välillä lapset pääsevät vierailemaan toisiin ryhmiin ja siten myös eri-ikäiset kaverit tulevat tutuiksi.

Ulkoilemme päivittäin päiväkodin vieressä sijaitsevassa aidatussa Kaislapuistossa, johon siirrymme turvallisesti ja autoliikenteen välttäen sorapolkua pitkin – isommat kävellen ja pienimmät rattaissa. Hyödynnämme lisäksi paljon lähimaastoa. Tien toiselta puolelta alkaa Lintulammen ulkoilualue, jossa pääsemme seuraamaan vuodenaikojen vaihtelua ja tutkimaan luontoa metsäretkillä. Välillä vierailemme lähialueiden leikkipuistoissa sekä Lintulan urheilukentällä. Talvisin hiihtoladut ja luistelukenttä ovat muutaman sadan metrin päässä.

Tutustu varhaiskasvatussuunnitelmaamme

Vanhempien kokemuksia Kaarnalaivasta

Lasten kokemuksia Kaarnalaivasta

Työskentely Kaarnalaivassa