Usein kysyttyä

Mukaan on hyvä varata riittävästi säänmukaista ulkoiluvaatetta; ulkoilemme päivittäin. Lisäksi sisävaravaatteita kannattaa varata esimerkiksi ruokailussa sotkeutumisen varalta. Vaippoja voi tuoda aina paketin kerrallaan. Ilmoitamme, kun olisi aika tuoda lisää. Tärkeät unilelut ja tutit on myös hyvä muistaa! Ensimmäisten viikkojen aikana lasta voi rauhoittaa valokuva perheestä, jota voi ikävän tullen katsella.

Ilman muuta! Kannustamme kaikkia huoltajia tulemaan päiväkodillemme ainakin yhdeksi päiväksi jossain vaiheessa lapsen päiväkotitaivalta. Näin huoltajat pääsevät näkemään toimintaamme lähemmin, vahvistamme kodin ja päiväkodin yhteistyötä ja saamme kuulla huoltajien arvokkaita ajatuksia kokemastaan päivästä. Näin pystymme myös kehittämään omaa toimintaamme.

Tutustumisen käytänteissä kuuntelemme perheen ja lapsen tarpeita ja toiveita. Lapsi voi tutustua päiväkodin arkeen yhdessä vanhemman kanssa tarvitsemansa ajan. Tarjoamme myös tutustumiskeskustelua, jossa huoltaja ja lapsen ryhmän työntekijä saavat rauhassa keskustella lapseen liittyvistä asioista.

Kaikki Kaarnalaivan lapset on vakuutettu vakuutusyhtiö Fenniassa. Mahdollisen tapaturman sattuessa päiväkotipäivän aikana, huoltajat voivat käyttää lasta Suomen Terveystalo Oy:n lääkärikeskuksessa. Päiväkodilta huoltajat saavat mukaansa maksusitoumuksen.

Talon pitkällä sivulla Kihokkitien puolelle on parkkipaikkoja ja talon päätyyn Kaislatien puolelle voi lyhytaikaisesti pysäköidä. Sekä Kaislatien että Kihokkitien varteen voi myös jättää auton.

Lääkehoito toteutetaan ensisijaisesti lapsen kotona. Päiväkodissa lapselle annetaan vain pitkäaikaisten sairauksien hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä (esim. diabetes-, epilepsia-, astma-/ allergiakohtauslääkkeet). Lääkehoidosta tehdään yhdessä lapsen vanhempien kanssa henkilökohtainen lääkehoitosuunnitelma, joka sisältää lääkkeenantoluvan lasta hoitavalle henkilöstölle.

Poissaoloista voi ilmoittaa lasta kuljettaessa suoraan henkilökunnalle tai lapsen ryhmän puhelinnumeroon whatsapp- tai tekstiviestillä. Ilmoitus olisi hyvä tehdä heti kun se on tiedossa, että voimme vielä vaikuttaa esimerkiksi ruokatilaukseen. Kerrothan myös onko lapsesi sairaana vai jostain muusta syystä pois, että voimme merkitä lapsen poissaolon oikein läsnäolopäiväkirjoihimme.

Lapsen voi hakea myös joku muu, kuin huoltaja. Tästä on kuitenkin erittäin tärkeää aina informoida lapsen ryhmän henkilökuntaa etukäteen tapauskohtaisesti. Varahakijan on oltava täysi-ikäinen.